La Fira Modernista se celebrà el 31 de maig i l’1 i 2 de juny. Foto: Cor Eixample

Amb l’arribada de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample torna una de les celebracions més emblemàtiques del districte de l’Eixample, la Fira Modernista.

Enguany la Fira, organitzada per l’eix comercial Cor Eixample, arriba a la seva quinzena edició i se celebrarà el 31 de maig i l’1 i 2 de juny. La cita tindrà lloc al carrer Girona, en el tram comprès entre l’avinguda Diagonal i el carrer Diputació, i al Mercat de la Concepció, com a escenaris principals. La fira, com és habitual, inclou un programa farcit d’activitats, ja que al llarg dels tres dies hi haurà concerts, activitats culturals i carpes de comerços i entitats modernistes que oferiran els seus productes.

JOSEP MARIA JUJOL
L’edició d’enguany de la Fira Modernista estarà dedicada a l’arquitecte Josep Maria Jujol. Jujol, nascut el 1897 a Tarragona i mort a Barcelona el 1949, va ser un arquitecte, dibuixant i pintor modernista. També va ser col·laborador de Gaudí i és l’arquitecte de construccions emblemàtiques com la Casa Planells, situada a la cantonada de l’avinguda Diagonal amb el carrer Sicília.

Algunes de les activitats més destacades de la Fira seran la Ruta Jujol, un itinerari guiat per les obres d’aquest arquitecte modernista, i la ruta ‘El Modernisme de Lluís Domènech i Montaner’, un recorregut per les obres burgeses que aquest altre arquitecte modernista va fer a la Dreta de l’Eixample.

25 ANYS
D’altra banda, Cor Eixample va celebrar el passat 4 de maig la festa del seu 25è aniversari. La celebració l’hotel Palace i hi van assistir més de 80 persones, entre les quals hi havia socis, membres de la junta i representants polítics.