Terrassa bar

La mesura s’accepta si es tradueix en evitar restriccions. Foto: Ajuntament

El Departament de Salut va dir la setmana passada que estudiarà que es demani el passaport de la Covid per entrar a establiments de restauració, cultura o oci nocturn. Una possible mesura que, des de l’Eix Comercial Nou Eixample, veuen amb bons ulls sempre que es tradueixi amb “tornar a la normalitat”. “Si amb el passaport ens deixen treballar sense interrupcions, perfecte”, indica el president del col·lectiu de comerciants, Sergio Moral. “Seria un alleujament per a tots”, afegeix.

L’opinió de Moral és força similar a la d’alguns bars i restaurants del barri, tot i que manifesten alguns matisos. Tal com subratlla el propietari del Bar Restaurant Nou Pasqual, Marc Ferrer, la mesura “estaria bé”, però alhora “seria complicada” d’aplicar. “A Galícia no acaba de funcionar perquè no tothom està vacunat i hi ha establiments que el demanen i altres que no”, apunta Ferrer, qui agrega que, tot i els possibles inconvenients, podria evitar que s’acusés la restauració de ser focus de contagis. Per la seva banda, des de La Lubina Restaurant creuen que la directriu podria no ser ben rebuda perquè “hi ha gent que no vol que s’entri en la seva intimitat”. Però, alhora, reconeixen que podria evitar més restriccions.

“Un desastre”

Per a Moral, la importància de demanar aquest certificat recau en el fet que la pandèmia ha desencadenat “un desastre” a escala comercial. “Entre un 20% i un 30% dels negocis del barri han tancat. Hi ha carrers que estan morts”, assegura Moral, qui també admet que, per exemple, la restauració estaria molt pitjor si no fos per les terrasses.