El carrer Girona es reformarà. Foto: Google Maps

El govern municipal va anunciar a principis de mes la suspensió, durant un any, de la concessió de noves llicències d’activitats (bars, restaurants, sales d’espectacles, gelateries, negocis de menjar preparat o de degustació i locals musicals) al carrer Girona i el seu entorn. La mesura s’estén a la zona delimitada pels carrers Roger de Llúria, Provença, passeig de Sant Joan, ronda de Sant Pere i plaça Urquinaona. La decisió del consistori arriba en el marc de l’aposta per convertir aquest carrer en una zona de vianants. És a dir, en una superilla.

Durant l’any que duri la suspensió l’Ajuntament farà un pla especial per dissenyar la nova fisonomia del carrer. Tal com va explicar la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, durant l’anunci de la moratòria, l’objectiu de la suspensió de llicències és “evitar la gentrificació i preservar el comerç local”. Buscant una comparació, l’Ajuntament vol evitar un no cas com el d’Enric Granados, que després de fer-se per a vianants es va omplir de bars i restaurants. Sanz va dir que la superilla del carrer Girona veurà la llum “el pròxim mandat”.

VISIONS DISCREPANTS
El projecte, en línies generals, és ben vist pels veïns i comerciants, tot i que d’aquests últims també n’hi ha que no el comparteixen. Des de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample celebren la suspensió de llicències per evitar un procés com el d’Enric Granados. El mateix pensen els comerciants de Cor Eixample, tot i que també hi ha negocis que han començat a recollir firmes contra el projecte. Per últim, des de l’oposició han criticat la decisió de l’Ajuntament. El PDeCAT creu que el projecte no s’ha explicat prou com perquè estigui justificada la suspensió de llicències.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram