Agròpolis

Foto: Ajuntament

Va fer els seus primers passos el 2019, impulsat pel comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària. Es tracta de l’Agròpolis, un espai comunitari i transversal en el qual entitats, veïns i experts treballen braç a braç per promoure una alimentació sana, justa i sostenible a Barcelona. Tot plegat plantejat des de la sobirania alimentària i agroecològica.

L’Agròpolis participa en el procés d’elaboració de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030. En aquest sentit, hi aporta la veu de l’agroecologia i la sobirania alimentària. Paral·lelament, escollirà quatre o cinc reptes de ciutat que s’identifiquin amb l’estratègia per treballar en la creació conjunta de projectes que vagin en aquesta línia de treball.

Un espai de trobada

L’Agròpolis és un espai comunitari de diàleg, feina i acció que comparteixen la societat civil, el teixit econòmic, les universitats i l’Ajuntament. Aquests agents tenen en comú l’objectiu de col·laborar per transformar el sistema alimentari de la ciutat. Els seus principals eixos de treball són el polític, a partir del qual es poden expressar o contrastar polítiques entorn de l’alimentació sostenible; el de col·laboració, per crear projectes i accions que vagin en aquesta línia; i, a més, s’erigeix en un espai de trobada per establir sinergies.