Les obres de reforma van arrencar el 2009. Foto: Arxiu

Quatre comerciants del Mercat de Sant Antoni van presentar a principis de mes 1.500 signatures reclamant que es compleixin els nous terminis per a l’obertura de l’equipament, que està previst que reobri les seves portes la primavera de l’any vinent. Ho van fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, esperant que aquest nou anunci d’obertura que va fer la regidora de Mercat, Montserrat Ballarín, al maig sigui el definitiu.

Llavors Ballarín va explicar que el mercat obriria les seves portes un cop acabessin les obres d’urbanització de l’entorn de l’equipament, de cara a l’abril de l’any que ve. Un nou retard que ha provocat indignació entre veïns i comerciants, que fa més de vuit anys que pateixen unes obres que s’eternitzen.

Les signatures han estat recollides per 12 persones durant 10 dies i, de moment, no contemplen més accions de protesta. Qui sí que ha mogut fitxa ha estat el grup municipal d’ERC, que anuncia que presentarà una iniciativa a la Comissió d’Economia i Hisenda demanant al govern que “es comprometi a complir el nou termini fixat per a la finalització de les obres”. El cap de files republicà al Ple, Alfred Bosch, ha recordat que les obres havien d’estar acabades aquesta tardor –tal com es va anunciar el desembre de l’any passat– i que no volen “més incompliments i retards que provoquen molèsties als veïns”. També ha remarcat que arran de la negociació per a la modificació pressupostària del 2015, ERC “va aconseguir que es destinessin 3,4 milions per accelerar les obres del mercat”.

SUPERMERCAT LIDL
A poc a poc es van sabent més detalls de com quedarà conformat l’edifici definitiu del mercat. A principis de mes, l’Institut de Mercats va adjudicar a Lidl dos concursos per ubicar dos establiments de la seva marca als mercats de Sant Antoni i de la Vall d’Hebron, els quals està previst que obrin l’any vinent i generin 85 llocs de treball.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram