Cap als anys cinquanta, la Casa de la Caritat, que des de 1803 acollia a les seves instal·lacions del Raval a malalts, ancians i persones vulnerables, estava al límit de la seva capacitat. De fet, les instal·lacions havien quedat obsoletes. La Diputació reclamava una intervenció urgent i la solució va arribar de Mèxic, on vivia Artur Mundet, un empresari empordanès emigrat a Amèrica, on havia fet una fortuna. Gràcies a la seva inversió es van inaugurar l’any 1957 les Llars Anna Gironella de Mundet, més conegudes com a Llars Mundet.
Amb el pas del temps, el recinte ha anat adaptant els seus espais per donar resposta als canvis de la societat, però sense perdre l’esperit solidari amb el qual va néixer. Als anys noranta, la Diputació va cedir una part de les seves instal·lacions a la Universitat de Barcelona per ubicar-hi la Facultat de Psicologia i la de Pedagogia.
L’espai actual de les Llars Mundet (passeig de la Vall d’Hebron, 171) funciona sota la direcció de la Diputació de Barcelona i en el seu recinte de gairebé catorze hectàrees disposa de centres d’atenció als ancians, una instal·lació esportiva gestionada per la Federació Catalana per a Disminuïts Psíquics, un servei d’escolarització i les facultats mencionades. Tot plegat, rodejat de sis hectàrees de bosc, al peu de Collserola.
Contingut elaborat amb la col·laboració de: