Una imatge de l’interior de la Casa de les Altures. Foto: Ajuntament

La Compagnie des Eaux de Barcelone va néixer a Lieja el 1867 i quan va traslladar-se a la ciutat, ja com a Societat General d’Aigües de Barcelona, va triar uns terrenys al Guinardó, un espai que encara avui conserva part d’aquella herència, el Parc de les Aigües. La més evident és la Casa de les Altures, l’edifici que domina l’entorn i que des de fa vint-i-cinc anys alberga la seu del Districte d’Horta-Guinardó.

Projectada en un principi per servir de residència per al director de la Societat, Nicolau Regúlez Chevalier, estava ubicada molt a prop dels motors d’elevació d’aquesta companyia, cosa que li va donar aquest nom tan singular, Casa de les Altures.

El mestre d’obres Enric Figueres la va construir al voltant de 1870 seguint l’estil neomudèjar i ben aviat es va convertir en  el punt de trobada i el lloc de recepcions de l’empresa. Al voltant, i seguint l’estil dels jardins granadins, es va dissenyar un espai ple de vegetació, farcit d’arbres fruiters i vivers, i on l’aigua també n’és protagonista.

L’any 1984, quan l’Ajuntament es va fer càrrec de l’edifici, l’arquitecte Víctor Argentí va dur a terme la rehabilitació de la Casa de les Altures, amb un projecte que va rebre el premi FAD d’arquitectura de l’any 1990 a la millor rehabilitació.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram