Escola 9 Graons

La retirada de l’amiant va començar el passat 22 de juliol. Foto: Twitter (@SoniaFerrer17)

Els alumnes de l’Escola 9 Graons tindran un curs escolar molt millor que els que han passat fins ara. El passat 22 de juliol es va començar a retirar l’amiant que hi ha a la teulada del pàrquing que es troba enmig del pati de l’escola. De moment, ja s’han tret totes les plaques de fibrociment i, tal com va avançar fa uns dies el regidor Pau Gonzàlez, en els pròxims dies es desmuntarà la coberta i s’enderrocarà l’aparcament perquè aquest espai sigui per als alumnes. “Resoldrem un problema d’espai de l’escola i habilitarem l’aparcament com a pista provisional perquè els infants hi puguin fer activitat física i jugar. La idea és tenir-ho a partir del 5 de setembre”, va dir Gonzàlez.

Les famílies s’han mostrat contentes amb el pas endavant que suposa la retirada de l’amiant. Lamenten, però, que la solució hagi arribat tard. “Per fi tindrem un pati que no posi en risc la salut dels infants i docents. Però tant de bo l’interès d’aquests dies hagués existit entre març del 2017 –quan es va inaugurar l’escola– i l’abril del 2020 –quan es va aprovar l’expropiació del pàrquing–”, han recordat a través de Twitter.

Una de les complicacions que tenia tirar endavant aquesta retirada era que el pàrquing era de diverses mans privades. Això, entre altres coses, ha fet que el procés d’expropiació per part de l’Ajuntament s’hagi allargat cinc anys. “Ha estat una expropiació un pèl tortuosa, llarga i feixuga pel fet de tenir moltes propietats darrere”, va reconèixer el regidor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram