Personal del CAP Passeig de Sant Joan en una imatge d’arxiu. Foto: Twitter (@CAPSantJoan)

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha expressat la seva “preocupació” per la situació del Centre d’Atenció Primària (CAP) Passeig de Sant Joan, que ofereix cobertura als barris del Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample. Tot i que ja fa temps que es reclama una millora d’aquest equipament, Padrós ha alertat a través de Twitter que “l’epidèmia per Covid-19 i l’arribada de l’estiu han agreujat la situació”. I és que les mesures i distàncies de seguretat que ha obligat a imposar la crisi del coronavirus són difícils d’aplicar en un dels CAPs amb menys espai de la ciutat.

En el mateix missatge, publicat fa una setmana, Padrós va afirmar que les condicions del centre feien “inviable l’assistència a molt curt termini”. Aquesta queixa contundent del president del Col·legi de Metges és compartida pel personal sanitari que treballa al CAP. Yoseba Cánovas, metge de família a l’equipament, va respondre el tuit de Padrós amb un missatge clar: “És important poder visitar en un espai adequat i oferint seguretat a pacients i professionals. Necessitem un CAP nou”, deia a través de la xarxa social.

COMPROMÍS DEL CONSORCI
En aquest context, el Consorci Sanitari de Barcelona, format per l’Ajuntament i CatSalut, està treballant en una solució tant per al CAP Passeig de Sant Joan com per al CAP Gòtic, que es troba en una situació molt similar. Així ho va anunciar la regidora de Salut, Gemma Tarafa, en el Ple de divendres, després que el grup municipal de Junts per Catalunya presentés un prec fent-se ressò de les demandes de tots dos ambulatoris.

Segons Tarafa, s’estan enllestint “solucions provisionals i definitives”, tal com va explicar a Twitter. “Ultimem la selecció d’espais on ubicar ja mòduls d’ampliació”, va detallar la regidora sobre les mesures immediates, alhora que va assegurar que estan avançant els “tràmits” per fer un “nou CAP al Fort Pienc”, la solució a llarg termini. De seguida, Padrós va respondre a l’anunci del consistori: “Celebro el consens obtingut”, va dir, i va recordar que, si bé aquesta qüestió és “una prioritat de fa temps”, amb l’emergència del coronavirus “esdevé una urgència”.

Línia Eixample ha contactat amb el CAP, que, per ara, s’ha negat a atendre els mitjans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram