Fa uns dies demanava a la gent del meu compte de Facebook qui coneixia Alejandra Moran Ordoñez i qui coneixia Greta Thunberg.

El resultat, cantat, va ser del 100% les respostes que afirmaven conèixer Greta Thunberg.

Doncs anem a pams i analitzem els personatges:

– Alejandra Moran Ordoñez és coautora de l’informe MEDECC sobre l’estat de recursos del planeta. I investigadora dels programes CREAF i CTFC. Una persona amb coneixements que manega dades per arribar a conclusions útils sobre la gestió mediambiental, que intenta fer aportacions útils als gestors polítics del món.

– Greta Thunberg és una adolescent sense cap experiència ni coneixement notable. Que viu una vida regalada anant pel món i essent rebuda com una autoritat, per, fet i fet, cridar, amenaçar i acusar que “li han arruïnat la infantesa!” (a ella!!!). Queixant-se de tots els dirigents mundials entre mirades iracundes (…per cert, allò que tots nosaltres sabem fer, oi?).

Bé, doncs la revista TIME, o potser hauríem de dir l’ombra de l’antiga i prestigiosa revista TIME, escull Thunberg personatge de l’any.

Ho veieu com va tot? Ídols banals per a una societat banal. I sí, sí, amb la inestimable responsabilitat dels mitjans de comunicació. No, jo no mato el missatger! Les coses com són. Responsabilitat! O per què us creieu que coneixeu Greta Thunberg i no sabeu qui són Alejandra Moran i els seus col·legues? Deixem de banalitzar els temes importants perquè, banalitzant-los, sempre en treuen profit els mateixos. I no és això.