El Castell de la ciutat va acollir la presentació del llibre. Foto: Aigües de Barcelona

El Castell de la ciutat va ser l’escenari escollit per presentar el llibre ‘Memòries de Cornellà de Llobregat’, que vol ajudar a descobrir la història del municipi a través de les persones que hi viuen. A l’acte hi van participar el cantautor cornellanenc lligat al moviment de la Nova Cançó Ramon Muntaner, que també és el padrí del llibre. També hi van ser Dolors Campos, secretària de la Junta de l’Associació de Paradistes del Mercat Centre, l’alcalde Antonio Balmón i la directora de Zona Llobregat Nord d’Aigües de Barcelona, Marta Salamero.

L’empresa d’aigües ha estat l’encarregada d’editar el llibre, ja que està desenvolupant un projecte per conèixer la història de diferents pobles i ciutats de l’àrea metropolitana per reivindicar-ne el sentiment de pertinença i amb l’objectiu d’acostar-se a la ciutadania a la qual ofereix els seus serveis de subministrament d’aigua.

De fet, la relació entre la companyia i la ciutat es remunta al 1909, quan Aigües de Barcelona hi va instal·lar una central de captació i bombament d’aigua per abastir la capital catalana i la seva metròpolis. Salamero ho va remarcar dient que molts veïns “van treballar o encara treballen a la centenària Central Cornellà”.

ENTREVISTES ALS VEÏNS
Per escriure el llibre, que ha comptat amb l’assessorament del periodista i escriptor Enric Calpena i el cronista Lluís Permanyer, s’han entrevistat 1.500 cornellanencs i cornellanenques que han donat el seu testimoni.
Durant la presentació, l’alcalde Antonio Balmón va dir que aquesta obra “més que una memòria, és un espai comú de gent compromesa amb aquesta ciutat” i va afegir que “de vegades no ens coneixem entre nosaltres i aquest llibre ho relliga, ens relliga entre nosaltres”.

Sobre el passat, la secretària de la junta de l’Associació de Paradistes del Mercat Centre, Dolors Campos, va explicar que el seu record de la ciutat “és el de la solidaritat entre veïns”, ja que s’ajudaven tots entre ells quan més dificultats passaven i més necessitats tenien. Per això va dir que els ciutadans es poden sentir orgullosos de la ciutat d’avui.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram