El mural dedicat a la colla de castellers de la ciutat. Foto: Ajuntament

Una quinzena de murals decoren diferents espais de la ciutat. Aquest tipus d’art plàstic s’ha anat estenent per parets i edificis dels barris, en alguns casos per decorar una part poc atractiva, com per exemple una tanca d’unes obres, i en d’altres per ressaltar algun equipament o espai.

Cada vegada són més els artistes locals i altres col·lectius que van deixant la seva empremta per la ciutat, molts d’ells a través de la col·laboració amb la Factoria Artística de Cornellà (FAC). Aquesta associació d’artistes locals va néixer amb la voluntat d’impulsar l’art al carrer i, al mateix temps, amb la intenció de remodelar i millorar alguns dels espais més degradats de la ciutat.

UNIÓ DE PINTURA I POESIA
Davant d’aquesta quinzena de murals que hi ha a la ciutat, i aprofitant l’arribada del bon temps, l’Ajuntament ha decidit posar en marxa una ruta que permetrà conèixer els diferents murals.

Des del consistori expliquen que totes les pintures tenen un valor comunitari i un missatge, una poesia o un fragment d’un text que convida a la reflexió.

Per posar algun exemple, des de l’Ajuntament parlen de les pintures que s’han fet recentment a la plaça de Sant Ildefons, on artistes han col·laborat amb escriptores locals.

Però la ruta també passarà pel mural de l’escola Sant Miquel, el que Jordi Hill ha dedicat als Castellers a la carretera d’Esplugues, el que hi ha a la seu de Comissions Obreres, o els que la FAC va pintar a la plaça de l’Estació, a l’Estació d’Autobusos o a l’Auditori. I és que, com reconeix l’Ajuntament, cada vegada més empreses i comerços demanen a artistes que decorin els seus establiments. A més, la FAC treballa amb joves del Maria Aurèlia Campmany per fomentar la seva creativitat.