Els Mossos s’emporten l’acusat després de l’escorcoll. Foto: Gemma Sánchez / ACN

Els Mossos d’Esquadra han trobat una cortina de bany, una xarxa utilitzada per protegir façanes i un tendal al pis del detingut pel crim de Janet Jumillas. Com explica l’Agència Catalana de Notícies, aquests tres tipus de teles són molt similars als que embolcallaven el cos de la jove viladecanenca quan va ser trobada morta el passat 21 de maig en un descampat del Prat.

Aquestes noves proves acusatòries es van trobar dilluns 17 de juny, durant l’escorcoll que va realitzar la unitat científica de la policia catalana al pis del principal sospitós del crim. A més d’aquestes proves, en aquest registre els agents també van trobar un cordill amagat a la terrassa del pis amb restes de cabell que possiblement podien ser de la víctima. També van poder identificar noves restes de sang. El que de moment encara no ha aparegut és l’arma del crim, que segons l’acusació podrien ser uns ganivets.

PRESÈNCIA DE L’ACUSAT
L’únic arrestat que, per ara, hi ha en relació a aquest crim està en presó preventiva des del 9 de maig. Dilluns 17 de juny va sortir de la presó per ordre del jutge per estar present durant l’escorcoll que van fer els Mossos d’Esquadra al seu pis. Segons relata l’ACN, l’home no va donar cap nova informació durant el registre, que va durar poc més d’una hora i mitja, i es va limitar a observar el que feien els agents des d’un racó del pis.

Segons fonts presents a l’escorcoll, les restes de les tres teles es van trobar sota el llit de l’acusat i, a falta de la confirmació científica, els agents creuen que seran coincidents amb les que van fer servir per embolicar el cos de Janet Jumillas.

ESCORCOLL SATISFACTORI
L’advocat de la família de la víctima, Jorge Albertini, va estar present al registre i, en declaracions a l’ACN, va dir que havia estat “un èxit”.

El lletrat també va dir que les darreres setmanes s’ha demostrat que la coartada del detingut era “mentida” i va afegir que ara la família confia a saber qui més ha participat en el crim i quin paper hi han tingut.