La música ha estat, com sempre, un dels ingredients principals de les festes. Foto: Ajuntament

Els més menuts de la ciutat van ser els encarregats de posar en marxa les festes del Corpus d’enguany, que van arrencar dijous 20 de juny amb més d’un centenar d’activitats.

Per commemorar el 30è aniversari de la convenció dels Drets de l’Infant, els nens i nenes que formen part del Consell d’Infants de la ciutat van ser els encarregats de llegir el pregó des del balcó de l’Ajuntament. A més, aquest any, i per primera vegada, es va fer el Ball Cerimonial de l’Àliga, que va marcar l’inici de les festes i que va ser la primera part de la cercavila que va recórrer els carrers i places de la ciutat amb el Corndefoc.

Els més petits van continuar sent els protagonistes de la festa l’endemà, divendres 21, amb la mostra infantil de catifes de flors que es va fer a les 10 del matí a la plaça de Sant Ildefons.

També per als més menuts es van organitzar tota mena d’activitats, com per exemple els jocs i tallers del parc de Rosa Sensat o l’obra ‘Contes del Món de les germanes Baldufa’, a càrrec de la companyia Tanaka Teatre.

El teatre també va ser el protagonista de la tarda amb els espectacles ‘Els secrets de Mr Stromboli’, de la companyia El que ma queda de teatre & L’Avalot, i ‘La Filomena va al riu’, de la companyia Pengim-Penjam.

CIUTAT PLENA DE MÚSICA
Divendres a la nit va ser el torn de la música amb els concerts, en diferents espais de la ciutat, de Las Migas, l’Orquestra Mondragón, Last Monkey i Sweet California.

Abans que aquest grup pugés a l’escenari del PELL, els guanyadors de la primera edició del concurs La Veu de Cornellà van poder demostrar perquè van ser els campions del certamen cantant davant dels seus veïns i veïnes. Aquella mateixa nit també van actuar la ‘Banda del drac’, que va tocar a la plaça de Sant Ildefons, i Anxo Lorenzo, que va tocar al parc de Can Mercader en el marc de la Nit Celta.

AIGUA I FOC
Tot i que el foc és un dels grans protagonistes de les festes del Corpus, l’aigua també hi és present amb una de les activitats més tradicionals: el tobogan d’aigua i la baixada que es munta al carrer Mossèn Jaume Solé i al carrer de la Miranda.

Aquesta va ser una de les activitats estrella que es van fer el matí de dissabte 22. Una altra de les més esperades va ser la festa de l’escuma que hi va haver a la plaça del Pallars a la una del migdia.

Un altre dels moments més esperats de cada any, sobretot pels més joves, és la festa Holly de colors, que aquest any es va fer a l’aparcament del PELL a les set de la tarda.

En aquest mateix espai es va fer la nit jove ‘Lúppiter’, que va comptar amb actuacions musicals de diferents DJ, efectes especials i altres elements que van crear una festa espectacular amb una gran participació del públic.

A la mateixa hora, però a la plaça de Catalunya, Macaco va oferir el seu concert.

TRADICIÓ POPULAR
Un dels actes tradicionals del Corpus és el castell de focs, que aquest any es va fer dissabte a la nit perquè no coincidís amb la revetlla de Sant Joan.

Això va fer que tot el protagonisme de diumenge se l’emportessin els actes de cultura popular, com l’exhibició de la colla castellera, que recentment ha estrenat el nou local d’assaig, la cantada d’havaneres amb rom cremat i la ballada de sardanes.