Foto: Gemma Sánchez / ACN

L’Ajuntament ha decidit suspendre tots els actes al carrer fins a finals d’any, ha anul·lat tota la seva agenda fins al 31 de desembre i ha anunciat que no donarà permís a cap entitat per fer actes al carrer. El govern local ha pres aquesta decisió per frenar els contagis i evitar que es produeixi cap rebrot que pugui afectar els veïns i veïnes.

Si el consistori ha pres aquestes mesures tan dràstiques, és perquè les dades continuen sent preocupants. A mitjans de mes ja hi havia més de 2.600 casos confirmats. A més, el risc de contagi a la ciutat continua sent molt alt.

A principis de mes la situació es va descontrolar i el risc de contagi es va situar per sobre de 700. El 15 de setembre s’havia aconseguit reduir i era de 199,30, per sota de la barrera dels 200 que marca quan el perill és alt.

També s’ha aconseguit frenar la velocitat de propagació del virus, que a principis de mes era de 2,35 i ara és de 0,91, és a dir, que cada contagiat transmet la Covid a menys d’una persona.

CONTROLS MASSIUS
Davant d’aquesta situació, el Departament de Salut va decidir fer cribratges massius al barri de Sant Ildefons l’última setmana d’agost. Els especialistes van fer unes 1.500 proves PCR als veïns i veïnes d’entre 18 i 40 anys que es van apropar al punt de recollida instal·lat al centre cívic.

L’objectiu d’aquestes proves era trobar asimptomàtics que tinguessin la malaltia sense símptomes per evitar que la contagiessin.