L’Ajuntament truca cada dia a persones grans i persones vulnerables per saber com estan. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha posat en marxa un servei de suport psicològic per als cornellanencs i cornellanenques que pateixin ansietat o decaiguda emocional per culpa del confinament decretat per l’estat d’alarma i imposat per fer front a la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

En col·laboració amb el Centre d’Higiene Mental i el centre Khepra, el consistori detecta els casos quan els professionals de l’Ajuntament truquen a les persones grans que viuen soles o a les que es troben en una situació de vulnerabilitat. Aquestes trucades, que es fan cada dia, serveixen per saber si tots aquests ciutadans tenen les necessitats bàsiques cobertes. Però als tècnics també els serveixen per veure si continuen en bon estat de salut, tant física com mental.

Si durant la trucada les persones expliquen que tenen ansietat o se senten tristos, els tècnics municipals els deriven als psicòlegs del Centre d’Higiene Mental o a la psicòloga del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones.

Aquest servei ja es va posar en marxa durant la primera setmana de confinament, quan per culpa de l’estrès inicial d’aquesta nova situació, els serveis municipals van derivar a quatre persones. Ara, amb l’allargament de la durada del confinament, des de l’Ajuntament expliquen que comencen a detectar més casos de persones desanimades i amb aquest servei es vol garantir que les persones grans i les persones més vulnerables mantenen un bon estat de salut a tots els nivells.