Els professionals atendran telemàticament als pacients en la mesura del possible. Foto: Arxiu

El Departament de Salut ha anunciat que tornen a obrir els centres d’atenció primària que es van tancar a l’inici del confinament. A Cornellà, aquesta mesura afectava diversos equipaments, que van passar a atendre els pacients per telèfon per tal d’evitar desplaçaments i facilitar la feina als professionals sanitaris.

Així doncs, segons la Conselleria, el CAP Martí i Julià estarà obert de dilluns a divendres de vuit del matí a vuit del vespre. Aquest és el mateix horari que farà el CAP Sant Ildefons. També seguiran aquest horari el CAP de Gavarra i el Jaume Soler que, a més, de moment no faran l’atenció pediàtrica.

En el cas del centre de Gavarra, l’atenció de pediatria estarà centralitzada al CAP Martí i Julià. En canvi, la del Jaume Soler es farà al CAP Sant Ildefons. Per les urgències i les atencions a les nits, els caps de setmana i els festius, el centre de referència per a tots serà el CUAP Sant Ildefons.

Tot i la reobertura dels centres d’atenció primària, l’aposta de Salut és promocionar el contacte telemàtic entre professionals i pacients i que l’atenció presencial es limiti als casos que així ho requereixin, sigui seguint el criteri clínic o les emergències.