El transport sanitari reclama més material de protecció. Foto: Laura Busquets / ACN

“Intento no tenir contacte amb ningú perquè, quan acabo una guàrdia, no sé si m’hauré infectat”. Aquest és el relat d’en Samuel, un tècnic de transport sanitari que assegura que el sector està al límit. En declaracions a Línia Cornellà, explica que a l’empresa on ell treballa cada vegada hi ha més empleats afectats i amb símptomes perquè “no tenim eines de protecció adequades”.

En Samuel afirma que l’empresa no els proporciona el material suficient i els obliga a reutilitzar els vestits de protecció i les mascaretes durant més d’una guàrdia, quan en principi només s’han d’usar un cop i després s’han de tirar per evitar contagis. De fet, el sector ja feia temps que denunciava la falta d’equips de protecció individual (EPI) però, amb l’expansió del coronavirus, la situació s’ha agreujat.

En aquest sentit, remarca que no tenen “eines ni formació perquè l’empresa no està preparada per una situació com aquesta”. Per això demana que, un cop passat tot, caldrà “fer formació bona, com després dels atemptats de la Rambla”, perquè assegura que després del Covid-19 vindran altres virus i “hem d’estar preparats”.

PREOCUPACIÓ PELS JOVES
En Samuel també reclama que caldrien psicòlegs “ara mateix” per “ajudar els treballadors sanitaris” perquè, si no, assegura que molts acabaran “tenint problemes psicològics”, com depressió.

Ho demana perquè, tot i que estan acostumats a viure situacions extremes, el que estan vivint ara és nou i ho resumeix dient que, “ara mateix, gairebé només fem coronavirus”, en referència a la vintena de pacients que va atendre durant l’últim servei. De fet, reconeix que “les dues últimes guàrdies que he fet són les pitjors dels últims set o vuit anys” i ho diu en referència a la quantitat de persones contagiades pel coronavirus que estan atenent, moltes d’elles joves, de vint, trenta i cinquanta anys.

En Samuel adverteix que el Covid-19 “s’emportarà molta gent jove per endavant”, creu que la “gent no té consciència del que està passant” i, per això, demana que “no surtin al carrer”.