A Cornellà s’han anunciat 840 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins a mitjans de mes, segons publica Ràdio Cornellà. La majoria s’han presentat per força major davant la paralització gairebé total de l’activitat econòmica i productiva de molts sectors.

Aquests expedients han deixat en suspens la feina de fins a 9.200 treballadors i treballadores de la ciutat. A més, com expliquen des dels sindicats, a aquesta xifra cal sumar-hi tots aquells cornellanencs i cornellanenques que també han estat afectats per un expedient temporal però que treballen en altres municipis. Així doncs, el nombre d’afectats encara pot ser més alt.

Per sectors, el comerç i els serveis són dels més afectats. Però a la ciutat també han sortit molt perjudicades la indústria metal·lúrgica i la de l’automoció, que han patit un fort cop pel tancament de la Seat o la Nissan.

CRIT D’AJUDA
Des del Gremi d’Instal·ladors del Baix Llobregat, que a la ciutat té fins a 55 empreses associades, demanen a la ciutadania i a les empreses que els contactin quan hagin de fer alguna reparació a casa o molts tancaran.