La plantació de nous arbres i la creació d’espais per poder-ne posar més ha estat la proposta més votada pels 412 veïns i veïnes de la ciutat que han participat en la votació dels pressupostos participatius. Per darrere han quedat projectes com la remodelació del pati de primària de l’Escola Dolors Almeda o la millora dels patis de l’Escola Suris, que han rebut una vuitantena de vots cadascun.

Aquests són alguns dels 14 projectes presentats i escollits pels cornellanencs i cornellanenques als pressupostos participatius, unes propostes que comptaran amb una partida d’uns 624.000 euros, segons els càlculs fets pels tècnics de l’Ajuntament.

Aquesta quantitat és inferior a la prevista pel govern municipal, que pensava dedicar-hi fins a 1.222.016 euros, un 25% del pressupost d’inversions.

POSAR L’ENTORN AL DIA
Un fet destacat d’aquesta edició dels pressupostos participatius, la quarta, és que la majoria de propostes tenen l’objectiu de millorar l’espai públic.

A més de les esmentades a l’inici, altres idees han estat la instal·lació de fonts d’aigua al parc de Joan Miró o d’un equip de cal·listènia al de Can Mercader, l’adaptació de la planta superior del centre cívic de Sant Ildefons o la millora de l’enllumenat.