Acte de presentació de Marta Amigo com a cap de llista. Foto: JuntsxCornellà

Al maig farà quatre anys que Convergència i Unió va quedar fora del Ple per primera vegada des del 1979, quan es van celebrar les primeres eleccions municipals després de la dictadura franquista. El 2015, la coalició va obtenir 1.455 vots, insuficients per superar la barrera del 5% que marca la llei per aconseguir un regidor.

Durant aquests quatre anys, a escala nacional Convergència ha trencat la coalició que mantenia amb Unió i s’ha refundat, primer anomenant-se PDeCAT i, finalment, Junts per Catalunya. Sota aquest nou nom, adaptat a l’àmbit local com a Junts per Cornellà, el partit intentarà recuperar en solitari la representació municipal.

La número 1 de la candidatura serà Marta Amigo, que durant la presentació de la llista va voler ressaltar “el valor d’encapçalar l’única candidatura unitària i transversal” de la ciutat, formada per “persones de tots els barris de la ciutat”. Amigo va afegir que els integrants de la llista “no han de ser ni del meu partit ni han de pensar igual que jo”.

SENSE PERSONALISMES
Durant l’acte, que es va fer al bar del Rugby a finals de març, Amigo va dir que la seva és una candidatura “allunyada de personalismes”. Ho va exemplificar dient que els veïns i veïnes no veuran fotos seves penjades enlloc i va reblar que ella lidera la llista “perquè algú ha de ser cap de llista” però va afegir que ella creu en l’equip que ha format.

TROBADA AMB PUIGDEMONT
El 9 d’abril, una representació de la llista de Junts per Cornellà encapçalada per Marta Amigo van anar a Waterloo per reunir-se amb el President Puigdemont.

La candidatura va explicar quins projectes tenen “per millorar la ciutat i la qualitat de vida” dels veïns i veïnes. Per la seva part, des del partit expliquen que Puigdemont es va posar a disposició de Junts per Cornellà per tot el que necessitin per tirar endavant les seves propostes.

Pel que fa a les eleccions generals del pròxim 28 d’abril, el partit estarà representat per la cornellanenca Olga Gómez, que ocuparà el número 20 de la llista que Junts per Catalunya presenta al Congrés.