Els alcaldes, reunits amb els representants d’Adif i Foment. Foto: Aj. de Viladecans

El Ministeri de Foment inclourà el projecte del ‘Metro del Delta’ al Pla Integral de Serveis de Rodalies de Catalunya que està impulsant el govern de Pedro Sánchez. Així ho van confirmar els representants de l’Estat i d’Adif que es van reunir el passat 22 de març amb cinc alcaldes de la comarca, entre ells Antonio Balmón.

La reunió de treball, que es va celebrar a l’Estació de Sants, va servir per tractar diferents qüestions sobre el servei de Rodalies a la comarca del Baix Llobregat. Però el tema més important que els representants municipals volien plantejar era la recuperació de la idea del ‘Metro del Delta’.

MILLORAR LA CONNEXIÓ
Fa anys que els alcaldes reclamen la construcció d’aquesta línia ferroviària soterrada que, un cop enllestida, unirà Cornellà amb Castelldefels en un tram de 22,4 quilòmetres i onze estacions, amb quatre de noves.

La línia, que serà la continuació de l’actual R3, tindrà enllaços amb l’R2 i els Ferrocarrils de la Generalitat. Per això, els alcaldes consideren que, a més de millorar l’oferta ferroviària a la comarca, aquest projecte també crearà un nou corredor ferroviari d’entrada a la capital catalana des del sud.

Aquest projecte ha patit diferents canvis des dels inicis. Per exemple, el 2006 es va descartar que fos una nova línia de metro i es va convertir en una línia de Rodalies. Però amb aquesta modificació, el projecte necessita l’aprovació de l’Estat per posar-se en marxa. De fet, el 2010 es va aprovar un estudi provisional sobre el projecte, però la crisi va provocar que quedés descartat fins avui.