L’escriptor Dani Padilla presentant una de les seves novel·les. Foto: Dani Padilla

El cornellanenc Dani Padilla combina la seva passió per escriure amb la seva feina al sector químic. Després de dos anys de creació, a mitjans de març va publicar la seva tercera novel·la, ‘La luz olvidada’, i ja estava preparat per acudir a les presentacions i a les firmes de llibres previstes fins Sant Jordi. Però tots els plans es van aigualir amb l’arribada del coronavirus i el confinament, que va obligar a cancel·lar tots els actes previstos. Padilla explica a Línia Cornellà que s’ho pren amb una “sensació d’impotència”, però reconeix que “estem parlant d’una pandèmia global que ho ha afectat tot”.

Per l’autor, les presentacions són un dels moments més importants a l’hora de publicar una novel·la, ja que és quan es pot trobar cara a cara amb els lectors, veure si els hi agrada el seu treball i poder-lo descobrir a noves persones que encara no el coneixen. Per això està molt agraït a la llibreria Pati Blau, que va fer-li una entrevista a través d’Instagram durant el confinament per poder presentar el llibre. Padilla creu que “Cornellà necessitava” aquest tipus de llibreries, on es “fomenten molt els autors locals” i els treballadors que hi ha “són professionals”.

UN CANVI DE VISIÓ
‘La luz olvidada’, la nova obra de Padilla, ens transporta a una illa que apareix al mig del mar de resultes d’un terratrèmol submarí ocorregut a centenars de quilòmetres de la costa catalana. Les autoritats hi envien un grup de científics per estudiar-la, però tots s’acaben suïcidant.

Així arrenca aquesta història on l’escriptor cornellanenc, que intenta defugir de les etiquetes, barreja elements de la novel·la policíaca i el gènere negre amb tocs de ciència-ficció.

Sobre aquest últim gènere literari, Padilla reflexiona que moltes novel·les, a partir d’ara, canviaran la manera d’enfocar les històries. També creu que, quan parlin de pandèmies, els autors donaran més rellevància a les qüestions socials i no se centraran tant a buscar herois o heroïnes. I és que per l’escriptor, el coronavirus “no es pot obviar” de les futures novel·les, ja que “ho hem viscut” en primera persona.