Mossos custodiant la comissaria el dia de l’atac. Foto: Pere Francesch / ACN

L’Audiència Nacional ha decidit arxivar el cas de l’atac a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la ciutat poc abans que faci un any dels fets i descartant d’aquesta manera que Abdelouahab Taib formés part de cap cèl·lula terrorista.

Així ho explica l’auto de la Sala Penal de l’Audiència Nacional al qual va tenir accés El País, que va avançar a principis de mes aquesta decisió presa per l’alt tribunal. Segons el diari, la investigació conclou que l’atacant va començar un procés de radicalització en solitari que el va portar a les visions més extremades de l’islam, però afegeix que no ha pogut constatar que hi hagués cap altra persona o grup darrere l’atac a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

VÍCTIMA DE TERRORISME
Tot i aquestes conclusions, com que el magistrat de l’Audiència Ismael Moreno va acceptar la causa i la va elevar a la Sala Penal perquè considerava que l’atac sí que era “un atemptat terrorista”, perquè Taib tenia la intenció de “posar fi a la vida de l’agent en servei”, ara, aquesta Mosso d’Esquadra podrà sol·licitar el reconeixement com a víctima del terrorisme, segons el rotatiu.

S’ACABA EL CAS
Amb la decisió de l’Audiència Nacional, el cas queda tancat definitivament després que, a la tardor, la jutgessa també decidís arxivar la investigació que estava duent a terme el jutjat de la ciutat. En aquest cas, la magistrada va concloure que l’agent havia actuat “correctament” i ho havia fet “en defensa pròpia” davant l’atac.

Així, aquest cas arriba al seu final després que la família de l’atacant mort el 20 d’agost després d’entrar a la comissaria dels Mossos amb un ganivet de grans dimensions decidís no presentar cap denúncia, tal com va avançar Línia Cornellà el setembre.