Sant Ildefons té una renda mitjana de 9.051 euros. Foto: Xavier Dengra

El barri de Sant Ildefons té la renda mitjana per persona més baixa de la ciutat. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la renda mitjana dels habitants de la zona és de 9.051 euros, per als que formen part del districte cinquè, i de 9.274 euros, per als que viuen a la zona del districte número 6. Per davant d’aquest barri se situa la Gavarra, on la xifra és d’11.543 euros de renda mitjana per habitant.

A la resta de barris, la xifra supera els 12.000 euros, és a dir, que els habitants tenen una renda superior als mil euros al mes per viure. Per exemple, a Fontsanta-Fatjó i al Pedró, la renda mitjana per persona és de 12.674 euros. Aquesta zona se situa per darrere d’Almeda i del Centre i Riera, on tenen xifres molt similars. Al primer, la renda és de 12.813 euros i al segon, el més alt de tota la ciutat, és de 12.876 euros. Així doncs, els veïns del Centre tenen una renda un 40% més alta que la dels que viuen a Sant Ildefons (3.750 euros més).

Aquestes dades s’han pogut conèixer gràcies a l’Atles de Distribució de la Renda de les Llars, un projecte de l’INE que ha comptat amb la col·laboració de l’Agència Tributària espanyola, que ha cedit les xifres carrer per carrer.

DIFERÈNCIES MOLT ÀMPLIES
Gràcies al nivell de detall de les xifres compartides per l’Agència Tributària, l’eina de l’INE permet comprovar que les diferències encara són més grans si es miren carrer a carrer.

La zona de la ciutat amb la renda mitjana per persona més alta se situa al Centre, entre l’Ajuntament i el carrer Joaquim Rubió i Ors, i la xifra és de 15.791 euros.

Això és més del doble de la renda mitjana per persona de la zona amb la renda més baixa, on la xifra és de 7.411 euros. Aquesta zona es troba entre l’avinguda de Sant Ildefons i la de la Línia Elèctrica.

La resta de zones amb la xifra més baixa també són a Sant Ildefons i tenen rendes mitjanes per persona de 7.623 i 7.752 euros.

En canvi, la segona zona amb la renda mitjana per persona més alta de la ciutat, amb 14.620 euros, és la que hi ha entre el parc del Canal de la Infanta, el parc de Can Corts i la carretera d’Esplugues.