L’Ajuntament limita la velocitat dels patinets a 25 km/h. Foto: ACN

Els agents de la Guàrdia Urbana de Cornellà han posat 216 denúncies a usuaris de patinets i bicicletes elèctriques, entre altres vehicles de mobilitat personal (VMP). La majoria de les multes, que es van posar entre el 9 de gener i el 2 de juliol, s’han posat per portar més d’una persona en aquests tipus de vehicles (42 sancions) o per conduir-lo sense portar el casc posat (42 sancions). En tercer lloc, la infracció més denunciada pels agents de la Guàrdia Urbana és conduir per la vorera, per la qual cosa s’han posat fins a 37 sancions.

Des de l’Ajuntament adverteixen a tots els usuaris de vehicles de mobilitat personal que les multes per saltar-se la normativa poden pujar fins als 500 euros. Per això reclamen als conductors de bicicletes i de patinets i bicicletes elèctriques que compleixin amb les normes de circulació, és a dir, que respectin el sentit de circulació de les diferents vies, que no vagin per les voreres i que facin servir el casc.

CANVIS A LA NORMA
Per tal d’afinar millor les directrius que s’han de complir, el Ple de finals de juny va aprovar la modificació puntual de l’Ordenança de Circulació de Vehicles i Vianants.

Gràcies a l’actualització d’aquesta normativa que es va aprovar fa menys d’un any, el setembre de l’any passat, es defineixen millor quins són els diferents tipus de vehicles de mobilitat personal i quines normes han de seguir cadascun.

Per exemple, s’ha decidit limitar la velocitat de tots els vehicles a 25 km/h, una mesura que vol evitar imprudències.