Una trentena de persones s’han manifestat per reclamar a l’Ajuntament de Cornellà que aturi tots els desnonaments. Foto: Pau Massip

Més d’una trentena de persones s’han manifestat aquest matí a la plaça de l’Ajuntament per reclamar al govern d’Antonio Balmón que aturi tots els desnonaments que estan en marxa actualment a Cornellà. Convocats per la PAH, la protesta ha cridat lemes com: “Balmón, surt al balcó i dona’ns una solució” o “Balmón, escucha, la PAH está en lucha“.

Des de la plataforma exigeixen que l’Ajuntament apliqui la llei 24/2015, que dona eines als consistoris per multar als bancs i als fons d’inversió que no vulguin oferir un lloguer social a les persones que no poden pagar els preus de mercat del lloguer. Aquesta mateixa norma també permet que els consistoris expropiïn els pisos per un període de deu anys si els grans propietaris d’habitatge no accepten negociar amb les famílies sense recursos a qui volen expulsar de la seva llar.

Des de la PAH expliquen que l’Ajuntament de Cornellà està cometent una “vulneració flagrant de la llei” perquè no apliquen aquesta norma, que permetria frenar l’impacte de la crisi i el nombre de desnonaments a la ciutat. Davant del que consideren una “falta de voluntat política” del govern de Balmón, l’entitat ha presentat una instància al consistori per reclamar una reunió amb l’alcalde perquè els expliqui com pensa afrontar la crisi d’habitatge que afronta la ciutat.

La mateixa llei també preveu que, si un ajuntament no pot fer front als diferents punts que contempla la norma, com elaborar un cens de pisos buits de grans propietaris o multar als bancs i fons d’inversió que no ofereixin lloguer social, el consistori pot cedir les competències a la Generalitat perquè se’n faci càrrec, una opció que la plataforma posa sobre la taula davant la ineficàcia del govern d’Antonio Balmón per frenar els desnonaments.