Projecció de com quedarà la C-245 a Cornellà. Foto: Departament de Territori

Les obres per transformar la carretera comarcal C-245 en una via urbana començaran aquest estiu. Així ho ha anunciat la Generalitat, que a través de l’empresa pública Infraestructures.cat ha adjudicat les obres per 32 milions d’euros. Com es va anunciar quan es va posar sobre la taula el projecte, el Departament de Territori n’assumirà deu milions. La resta els aportaran l’AMB i els ajuntaments de Cornellà, Sant Boi, Gavà, Viladecans i Castelldefels, els cinc municipis que travessa i pels quals, aquesta via, és un eix vertebrador.

La previsió del Govern és que la nova C-245, convertida en una via urbana més integrada als municipis, estigui enllestida en 24 mesos, és a dir, l’estiu del 2022.

UN BUS MÉS RÀPID
El nou carril bus que ha de connectar Cornellà i Castelldefels és una de les principals apostes d’aquesta transformació, ja que es tracta d’una carretera que uneix els principals municipis del Delta amb Cornellà i Barcelona, unint una població de més de 350.000 habitants.

Actualment, el trànsit de vehicles privats és molt elevat. Per això, l’objectiu és millorar la velocitat comercial de les diverses línies de bus, per convertir-lo en un competidor atractiu al cotxe i atreure a nous usuaris.

A més de millorar la velocitat també es fomentarà la connexió amb altres serveis de transport públic. A Cornellà, per exemple, el final de la nova carretera acabarà just al punt on hi ha la parada de metro de la línia 5, la parada del tramvia i la parada de Rodalies, convertint-se en un gran nexe de transport públic.