Imatge de la comissaria de Mossos d’Esquadra. Foto: Google Maps

La família d’Abdelouahab Taib, el veí de la ciutat que la matinada del 20 d’agost va morir en entrar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra amb un ganivet de grans dimensions i va atacar l’agent que en aquell moment hi havia al taulell d’atenció al ciutadà, finalment no presentarà la denúncia que havia anunciat.

Així ho afirmen a Línia Cornellà fonts sindicals de la policia catalana, que asseguren que la mateixa família ha vist que “no pertocava” portar la qüestió als tribunals. Les mateixes fonts apunten que la família “es va adonar que estaria exposada” als mitjans de comunicació durant el procés judicial i que, per tot plegat, s’hauria replantejat la decisió.

Pel que fa a l’actuació de l’agent durant els fets, des del sindicat defensen que “va ser correcte” i que la policia “va seguir el procediment” en tot moment.

Segons va explicar en una roda de premsa la conselleria d’Interior, l’home va entrar a la comissaria dilluns 20 d’agost per la matinada i es va abraonar contra l’agent que en aquell moment estava al taulell d’atenció al ciutadà, just a l’entrada de l’edifici. 

La Mosso d’Esquadra va poder esquivar l’atac tirant-se enrere, va sortir d’aquesta zona i es va dirigir a un passadís que conduïa cap als despatxos de la comissaria per avisar un superior de l’atac. Des d’aquesta posició, i en veure que l’atacant no s’aturava davant de les advertències, l’agent li va disparar dos trets, un a la cama i un al braç. Tot i això, l’home continuava avançant cap als policies mentre tenia el ganivet a la mà. Per això, l’agent va disparar-li dos trets més, un dels quals li va impactar al cap i li va provocar la mort.

Tot i que en un primer moment es va dir que era un atac terrorista, amb el pas de les hores els Mossos ho van acabar descartant i ho van definir com un “cas aïllat” motivat per la situació personal de Taib, que feia tres dies que s’havia divorciat.

Els fets es debatran al Ple del 27 de setembre després que el Partit Popular hagi decidit presentar una moció per demanar una condecoració per a l’agent.