L’expresident de la Generalitat i exalcalde de la ciutat, José Montilla, ha estat l’últim polític del PSC que ha visitat els presos polítics a la presó de Lledoners. Tal com va avançar Nació Digital, l’ara senador socialista va reunir-se amb Oriol Junqueras fa unes setmanes al centre penitenciari del Bages, una trobada que el mateix Montilla no volia que es fes pública.

Aquesta visita s’ha conegut un mes després de saber-se que l’actual alcalde, Antonio Balmón, que de fet va ser el relleu a l’alcaldia cornellanenca de l’expresident Montilla, també va anar a visitar els presos polítics de Lledoners, acompanyat de l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

Com en aquella ocasió, la postura del PSC, en saber-se la notícia sobre la reunió, ha estat la mateixa. El partit que lidera Miquel Iceta assegura que es tracta d’una visita “de caire personal” i afegeix, en paraules de la portaveu socialista, Eva Granados, que la respecten “com les respectem totes”.

A les visites de l’expresident Montilla i els alcaldes Balmón i Poveda a la presó de Lledoners s’hi han de sumar les que van fer el diputat tarragoní del PSC Carles Castillo i el dirigent socialista de Barcelona Jaume Collboni quan els líders independentistes encara estaven tancats a la presó d’Estremera.

 

Acte de suport
a la vaga de fam

El casal parroquial de Santa Maria acull, fins al 21 de desembre, un dejuni de solidaritat amb els presos polítics que estan en vaga de fam des de principis de desembre. La plataforma ‘Prou Ostatges!’ torna a impulsar aquest acte després del que es va fer l’any passat al mateix espai.