S’arreglaran els camins i els accessos al parc. Foto: Consorci de Turisme

Adequar els camins i els accessos, millorar les làmines d’aigua i restaurar la vegetació singular. Això és el que es farà al parc de Can Mercader gràcies a una subvenció d’1,1 milions d’euros del Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i que permetrà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) millorar sis parcs metropolitans amb elements patrimonials que requereixen actuacions de restauració, com és el cas de Can Mercader.

Al parc cornellanenc, doncs, en primer lloc es renovaran paviments i camins que condueixen a elements patrimonials, com al palau de Can Mercader. Tot seguit es faran intervencions a les làmines d’aigua, com la impermeabilització o la millora dels drenatges per optimitzar el consum d’aigua, i també s’hi incorporarà vegetació per afavorir la biodiversitat aquàtica. I finalment, pel que fa a la vegetació singular, es milloraran les condicions de seguretat de l’arbrat i es plantarà vegetació a diferents espais.

HORITZÓ 2023
A banda del parc de Can Mercader, l’AMB també durà a terme millores al parc de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern), al de Can Vidalet (Esplugues), al de Can Solei i de Ca l’Arnús (Badalona), al de Can Buxeres (l’Hospitalet) i al de les Aigües (Montcada i Reixac). El cost total d’aquestes intervencions suma 2,8 milions d’euros, dels quals 1,1 milions se subvencionen amb el Feder i la resta els cofinancen l’AMB i els ajuntaments . Les obres començaran el 2021 i la finalització de totes les intervencions està prevista per a finals del 2023.