Les jornades de formació i debat per una república feminista i LGBTI que es van celebrar els dies 22 i 23 de febrer al Centre Cívic García Nieto de la Gavarra i a l’escola Antoni Gaudí han estat un èxit de participació. Les assistents van omplir totes les xerrades, que van acabar, el dissabte 23 a la tarda, amb un debat sobre el camí cap a la república.

Durant aquesta xerrada, la diputada d’Esquerra Republicana Jenn Díaz va defensar que “cal estar atentes de què passa al carrer” i no quedar-se “només a les institucions”. Per altra banda, Núria Alcaraz, membre del Secretariat Nacional de la CUP, que també participava en aquesta taula, va assegurar que “la república feminista i LGBTI no es pot plantejar com a utopia a llarg termini”, sinó que s’ha de pensar com es converteix en realitat.

LLUITA TRANSVERSAL
En el seu manifest, els impulsors d’aquestes jornades van explicar que el seu objectiu és “aprofundir en qüestions determinants per posar-se les ulleres liles en l’exercici del dret a l’autodeterminació i en el model de República” que es vol construir.

I és que estan preocupats perquè la lluita feminista i LGBTI es tracta “com un apartat sectorial en la lluita d’alliberament nacional”, “quan l’hauria d’impregnar de forma transversal”. Per això, les jornades van reivindicar que “el feminisme, l’alliberament LGTBI i la ruptura amb l’Estat han d’anar de la mà”.