David i Jose Muñoz han estrenat un videoclip en ple confinament. Foto: ACN

L’estat d’alarma i la prohibició de sortir de casa si no és per treballar o per fer compres de primera necessitat no atura la creativitat cultural d’aquells que estan inspirats. I si algú ho està ara mateix, sense cap mena de dubte, és Estopa.

Els germans Muñoz van presentar el seu desè disc la passada tardor i els esperava una primavera plena de concerts. El coronavirus els va obligar a cancel·lar la gira i a buscar noves dates, però això no els ha impedit continuar creant i mantenir el contacte amb els seus fans.

L’última creació de David i Jose és un videoclip confinat. Ho van anunciar al Twitter del grup a principis de mes, avisant a tots els seus seguidors que estaven treballant en el “videoclip confinat” de la cançó ‘Corazón sin salida’, que forma part del CD ‘Fuego’.

Amb el seu estil característic van advertir que podria ser una cosa “molt boja” i així ha estat. Amb poc més de dues setmanes, els germans de Sant Ildefons i tot el seu grup han creat el tercer videoclip del seu desè disc. Estrenat el 17 d’abril, la cançó ja ha aconseguit més de 125.000 reproduccions a YouTube.

Al vídeo, dirigit per Fran Gas i produït per Maskeline, hi apareixen els dos germans que formen Estopa i tots els músics que han participat en la composició del desè CD de la carrera musical. Tots ells estan tancats a casa seva, des d’on s’han gravat cantant o tocant els seus instruments. Això se’ns presenta amb pantalles compartides, una imatge desconeguda per molts fins ara, però que amb el confinament i la proliferació de les videotrucades s’ha convertit en familiar.

ÈXIT A INSTAGRAM
El videoclip de la tercera cançó del disc ‘Fuego’ arriba després que, a finals de març, els germans Muñoz decidissin sumar-se als concerts i xous en directe que, des de l’inici del confinament, diferents músics han fet a Instagram.

David i Jose van aconseguir reunir 175.000 fans d’Estopa que van poder sentir alguns dels grans èxits del grup de Sant Ildefons, que van tocar des dels clàssics més coneguts fins a alguna de les cançons més noves.