La ronda de Dalt a l’altura de Cornellà. Foto: Àlex Recolons / ACN

Cornellà és una de les ciutats de l’àrea metropolitana que forma part dels Mapes Estratègics de Soroll, unes zones on el Departament de Territori i Sostenibilitat estudia les principals font de soroll i l’impacte que aquest té en la població. Segons Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, explica que en aquestes zones “s’ha produït una millora general dels indicadors d’exposició al soroll de la població en els darrers deu anys”.

Les dades, que de moment són parcials, confirmen que s’ha reduït la població que està exposada a més de 65 decibels, el límit que marca la normativa europea sobre avaluació i gestió del soroll ambiental. Si el 2012 era un 45,7% de la població la que estava exposada a més de 65 decibels durant tot el dia, el 2017 la xifra va baixar al 28,6%. Pel que fa a les persones que hi estan exposades de dia, la xifra es redueix del 36,1% al 22,5%. Tot i aquesta millora, Subirà va lamentar que encara hi ha “més de 200.000 persones per sobre dels 70 decibels” i considera que són “uns valors molt alts si es comparen amb els valors límits admissibles per la legislació”.

Pel que fa al soroll durant les nits, ha augmentat el nombre de gent que està exposada a menys de 50 decibels, que ha passat del 24,8% al 43,2%, però encara hi ha un terç de la població que viu en entorns amb més de 55 decibels durant la nit.

Subirà, que va presentar aquestes dades en un congrés sobre l’acústica que es va fer a Sant Cugat el 14 i 15 d’octubre, va explicar que “la principal font que contribueix al soroll és, indiscutiblement, el trànsit”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram