L’expresident de la Generalitat i exalcalde de Cornellà, José Montilla, en un acte del PSC. Foto: Blanca Blay / ACN

La companyia energètica Enagas ha fitxat José Montilla, exalcalde de Cornellà i expresident de la Generalitat durant el segon Tripartit, com a nou membre del seu consell d’administració. L’empresa, que cotitza a borsa, ja hauria comunicat la decisió d’ampliar el seu consell a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, segons el digital Crónica Global.

A través d’un comunicat, Montilla ha explicat que deixarà de cobrar la pensió d’expresident de la Generalitat quan entri a formar part del consell d’administració d’Enagas. Això serà durant la Junta General d’Accionistes de la companyia, que segons ha anunciat l’energètica se celebrarà els dies 29 i 30 de juny.

Segons el mateix comunicat, el qui també va ser Ministre d’Indústria durant la primera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero, serà conseller independent d’Enagas durant quatre anys. Això li permetrà aportar “l’experiència i coneixements acumulats” a la companyia, a més de mantenir “el compromís amb Catalunya i Espanya” i tenir un contacte “més estret” amb el teixit productiu del país.

Fonts de l’oficina de l’expresident han explicat a l’Agència Catalana de Notícies que Montilla seguirà treballant-hi, tot i que ara ho farà sense rebre la retribució econòmica a què tenen dret tots els expresidents de la Generalitat. A més d’alcalde, ministre i President de la Generalitat, Montilla també ha estat senador per designació autonòmica fins al maig de l’any passat.