El CUAP Sant Ildefons és un dels centres que ha continuat obert durant la pandèmia a Cornellà. Foto: Arxiu

En Comú Movem Cornellà demana al Departament de Salut que reobri els centres d’atenció primària de Cornellà que es van tancar a l’inici del confinament decretat per frenar l’expansió de la pandèmia del coronavirus. Són els CAPs de Fontsanta, Almeda i Jaume Soler.

Des dels comuns consideren que aquest tancament va ser “una decisió errònia” del Departament de Salut, ja que això dificulta l’accés dels ciutadans a l’atenció sanitària preventiva i de proximitat. Els liles creuen que els CAPs són un element clau de la salut comunitària, bàsics per millorar les condicions físiques, psicològiques i socials per adaptar-se a l’entorn.

Per això reclamen que es reobrin aquests centres i que es faci amb la dotació necessària perquè el retorn a l’activitat sigui progressiu i amb totes les garanties higièniques. Salut va decidir tancar diferents CAPs a algunes ciutats per tal de reorganitzar els treballadors i treballadores a l’inici de la pandèmia. Alguns van ser traslladats a altres centres i d’altres van passar a fer visites i controls per telèfon per seguir l’estat de salut dels contagiats amb coronavirus.

Ara, En Comú Movem Cornellà demana la reobertura urgent i necessària per garantir l’atenció sanitària que molts veïns i veïnes segueixen necessitant tot i la presència de la Covid-19.