Els síndics volen facilitar l’accés a l’habitatge. Foto: Alèxia Vila / ACN

Joan Barrera, Síndic de Greuges de la ciutat, s’ha unit a altres defensors del ciutadà de diferents municipis de la comarca i de l’Hospitalet per reclamar a les diferents administracions que garanteixin l’accés a l’habitatge als ciutadans.

En el manifest, els síndics de Cornellà, L’Hospitalet, Gavà, Viladecans, Sant Feliu i Sant Boi fan una crida al conjunt de les administracions públiques perquè elaborin “de manera urgent” un Pla d’Habitatge que serveixi per corregir una situació que, tal com adverteixen, cada dia és més greu i empitjora. El document va adreçat a totes les administracions implicades, és a dir, als ajuntaments, als ens metropolitans, a la Generalitat i al govern espanyol.

FALTA HABITATGE PÚBLIC
La proposta dels Síndics aposta per construir noves promocions d’habitatge social i dotacional que serveixi per facilitar l’accés a una llar als joves i a les famílies monoparentals.

Els defensors del ciutadà consideren que cal construir més habitatge públic perquè, tal com recullen diferents mitjans, el parc català d’habitatge social se situï al voltant del 15%, la mitjana de la majoria de països europeus.

A més, els Síndics reclamen que la informació per accedir a aquest tipus d’habitatges sigui fàcil i àgil, per tal de facilitar així les coses a les famílies que ho necessiten.