Alguns dels participants en la protesta convocada pels sindicats CCOO, UGT i USOC. Foto: Twitter (@juliancarrasc15)

Més d’un centenar de persones es van concentrar, dissabte 27 de juny davant de l’Ajuntament, per reclamar una sortida social de la crisi provocada pel coronavirus que tingui en compte tota la societat.

Amb el lema ‘Per unes vides dignes’, els sindicats Comissions Obreres, UGT i USOC van reclamar a tots els agents polítics i socials que es firmi un gran acord per “rescatar les persones, els salaris i els llocs de feina”.

A la protesta s’hi van unir partits polítics, associacions, entitats i representants de diferents col·lectius com la Favbaix, la Federació d’Associacions de Veïns de la comarca. La protesta també va estar protagonitzada pel tancament de la Nissan, ja que diversos treballadors de la fàbrica japonesa es van sumar a la concentració per demanar que no es tanqui la planta de l’automobilística i puguin conservar les seves feines.

També s’hi va sumar el Fòrum Social del Baix Llobregat que va reclamar que es reforcin els serveis públics com la sanitat o la dependència. Finalment, els sindicats van llegir un manifest on es demana “un gran pacte per un nou model social i econòmic, on les persones estiguin al centre de les decisions”.