Els comuns demanen més plantilla, material i pressupost per als professionals de l’atenció primària. Foto: Laura Cortés / ACN

L’augment de casos positius de coronavirus a Cornellà dels últims dies ha empès a En Comú Movem Cornellà a demanar a la Generalitat que acceleri el Pla de Contingència que, en principi, havia de posar-se en marxa l’1 de setembre per fer front als rebrots que hi poguessin haver a la tardor.

Tenint en compte que els rebrots han aparegut abans del previst i que ja estan afectant algunes de les ciutats més poblades de l’àrea metropolitana com l’Hospitalet o Barcelona, els comuns demanen a Salut que reforci els centres d’atenció primària amb més personal, més materials i més pressupost per poder detectar els casos de coronavirus més ràpid sense empitjorar l’atenció sanitària a les residències i a la resta de ciutadans.

El partit també reclama incrementar el nombre de rastrejadors que han de seguir les cadenes de transmissió de la Covid-19, ja que consideren que ara no n’hi ha prou i això dificulta el control dels rebrots.