Veïns i veïnes fent cua a les portes del Centre Cívic de Sant Ildefons per fer-se les proves PCR durant el cribratge massiu. Foto: Gemma Sánchez / ACN

El Departament de Salut adverteix que el risc de rebrot del coronavirus a Cornellà està disparat. Segons les dades recollides per l’ACN, a principis de setembre la xifra de rebrot se situa a 710,27, una xifra elevadíssima, quan fa tot just una setmana era de 191,20. Aquesta xifra està molt lluny de la dada del conjunt del país, ja que a Catalunya la xifra de rebrot és de 190,74 i ha baixat gairebé deu punts des de l’últim registre. Així i tot, les autoritats sanitàries adverteixen que la dada continua sent molt elevada.

A la ciutat també ha incrementat la velocitat de propagació del virus, que es mesura a través de la Rt. A Cornellà, aquesta dada és del 2,35, és a dir, que cada persona que té el coronavirus el contagia a més de dues persones. Així doncs, la cadena de transmissió està desbocada i ha pujat durant l’última setmana, allunyant-se de l’objectiu d’aplanar la corba i que la velocitat de propagació de la Covid-19 se situï per sota de l’1.

Salut ha confirmat 10 nous positius de coronavirus a Cornellà durant les darreres 24 hores i a la ciutat ja hi ha 1.971 casos confirmats per PCR. Si es tenen en compte totes les proves i no només les PCR, la xifra ja supera els 2.300 contagiats. Tot i l’increment de casos, durant l’últim dia no s’ha detectat cap nova mort relacionada amb la pandèmia i la xifra es manté en els 222 casos.

Aquestes dades arriben després que la conselleria encapçalada per Alba Vergés fes un cribratge massiu al barri de Sant Ildefons. L’objectiu d’aquesta operació, que es va dur a terme del 24 al 28 d’agost al Centre Cívic del barri, era detectar els possibles casos d’asimptomàtics entre els veïns i veïnes que tenen entre 18 i 40 anys per tal de tallar les cadenes de transmissió.