El PSC va tombar la proposta d’Esquerra i Podemos de crear una mesa per debatre el Pla Director Urbanístic Metropolità. Foto: Arxiu

El PSC de Cornellà s’oposa a la creació d’una mesa de treball per parlar sobre l’elaboració del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM). Es tracta del desenvolupament urbanístic de tota l’àrea metropolitana, que ha de substituir el Pla General Metropolità (PGM) que es va crear el 1976, a les escorrialles de la dictadura franquista, i que encara avui determina els projectes urbanístics que es poden impulsar al territori.

A més de la taula de treball, en què participarien tots els partits que tenen representació al Ple, el text presentat per republicans i liles demanava que tota la informació que es proposi per al nou Pla Director Urbanístic sigui accessible i fàcil d’entendre per la ciutadania, per tal que el debat sigui transparent i real. També va posar sobre la taula la idea d’una moratòria que freni tots els projectes urbanístics que es puguin impulsar a la comarca, tal com proposa la plataforma en defensa del territori SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet.

El partit liderat per Antonio Balmón va votar en contra del text presentat conjuntament per Esquerra Republicana i Podemos. Tampoc hi van donar suport els regidors d’En Comú Movem Cornellà, que es van abstenir. L’únic grup que es va afegir a la proposta va ser Ciutadans.