L’onzena edició dels Premios Progreso ha guardonat el projecte ‘Cornellà Natura’ en la categoria de desenvolupament urbà integrat i ordenació del territori. El jurat valora la tasca que el projecte fa per desenvolupar la ciutat tenint en compte la sostenibilitat i el medi ambient i, a la vegada, integrar els diferents barris i igualar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Els premis, que reconeixen els projectes impulsats pels governs locals de tot l’Estat per afavorir el desenvolupament econòmic, sociocultural, mediambiental i en matèria d’igualtat, els organitzen la Fundació per al Desenvolupament dels Pobles d’Andalusia i la Federació Andalusa de Municipis i Províncies.

Aquest any, la gala de lliurament es va fer el passat 10 de desembre a la seu de la Diputació de Còrdova. L’alcalde Antonio Balmón hi va assistir per recollir el guardó.

RECONEIXEMENT EUROPEU
Aquest no és el primer premi que rep el projecte Cornellà Natura, que també ha rebut el reconeixement European Green Leaf 2019, atorgat per la Comissió Europea.

L’objectiu d’aquest projecte és humanitzar la ciutat posant en relleu els valors ambientals, socials i paisatgístics que té i potenciant i millorant el patrimoni verd amb diferents actuacions que serveixin per encaixar la natura a les zones urbanes a través d’una sèrie d’eixos verds.