La immobiliària creu que la ciutat encara pot créixer. Foto: Fincas Blanco

El preu de l’habitatge no ha parat de créixer a la ciutat durant el 2018. Segons un informe elaborat per la immobiliària Fincas Blanco, durant l’any passat els preus van pujar gairebé un 8%. Això significa que, de mitjana, es van pagar 2.100 euros al metre quadrat, per sobre dels 1.950 euros al metre quadrat que s’havien pagat durant el 2017.

De fet, la pujada ha estat tant notable que, els últims mesos de l’any, el preu del metre quadrat es va enfilar fins als 2.240 euros de mitjana. En declaracions a Línia Cornellà, Mercedes Blanco, sòcia directora de Fincas Blanco, diu que “encara hi ha marge per créixer, perquè la demanda de moment va absorbint aquests preus”.

Blanco assegura que aquest increment és “moderat” i afegeix que no es pot repetir la situació viscuda després de l’esclat de la bombolla immobiliària perquè “tot ha canviat i hi ha més límitsd’endeutament hipotecari per a les famílies”.

BUSCANT PREUS BAIXOS
Sobre els compradors, Blanco explica que han detectat que “hi ha un desplaçament de compradors de Barcelona” que busquen preus més assequibles que a la capital i que trien la ciutat perquè està ben connectada i ofereix molts serveis.

Davant d’aquests moviments, la immobiliària de moment no ha detectat que els veïns i veïnes hagin de marxar a altres ciutats per trobar habitatge a bon preu.

Sobre la construcció d’habitatges d’obra nova al municipi, Blanco considera que la ciutat només té una alternativa per créixer, transformant les zones industrials existents en noves zones residencials.