El Ple va votar a favor d’una moció per demanar més recursos a la Generalitat. Foto: Arxiu

L’alcalde Antonio Balmón va presentar una moció al Ple que es va celebrar dimecres 25 de novembre per demanar a la Generalitat que destini més recursos al món local. El text reclama al Govern que resolgui els deutes i els retards en les transferències que manté amb els ajuntaments. La petició també fa referència a aquelles partides que els consistoris han hagut d’augmentar per fer front a la pandèmia i als efectes que ha tingut sobre la ciutadania.

El document va rebre el suport de tots els partits del Ple excepte Esquerra Republicana, que es va abstenir. El text considera que la Generalitat ha de posar en marxa mecanismes compensatoris per als ajuntaments, que segons expliquen des del consistori de Cornellà, estan assumint diversos serveis que hauria d’oferir el Govern.

Durant el Ple, Balmón va assegurar que aquesta moció es tractava d’un posicionament de la ciutat sense matisos de color polític, tot i que durant el debat no es van acceptar les esmenes que van presentar altres grups com Podemos o Ciutadans. En aquest sentit, Esquerra va destacar que no només la Generalitat ha d’assumir la situació plantejada pel PSC i va remarcar el paper de l’Estat a l’hora de finançar el Govern i els ajuntaments.