Salut ha pres la decisió arran de l’augment de casos, que ha passat de nou a 38. Foto: Departament de Salut

L’augment de contagis a l’àrea metropolitana ha obligat a prendre diverses decisions a les autoritats. El Departament de Salut ha decidit suspendre les visites, les sortides i els nous ingressos a les residències per evitar que hi hagi contagis o aparegui algun brot en un d’aquests centres, on viuen col·lectius d’alt risc com són la gent de la tercera edat.

A més, la conselleria també diu que els residents s’han de repartir en grups d’entre 15 i 20 persones, que hauran d’estar sempre junts per fer les activitats que duen a terme a les residències i que no es podran barrejar amb altres grups. Aquestes persones també podran sortir als espais exteriors de les residències, com per exemple terrasses o jardins, si els equipaments en tenen.

El document enviat per Salut a les residències de la ciutat diumenge 12 de juliol també suspèn totes les activitats dels centres de dia.

COMISSIÓ DE SEGUIMENT
Aquesta decisió s’ha pres després que el Departament de Salut informés l’Ajuntament que el nombre de contagis s’ha incrementat a la ciutat. De nou casos, el departament explica que s’ha passat a 38 en una setmana.

Per això, l’Ajuntament ha decidit posposar l’homenatge a les víctimes de la pandèmia que s’havia de fer a la ciutat demà, dimecres 15.

A més, el consistori i el Departament de Salut han creat una comissió “de gestió i coordinació” que es reunirà cada dia per seguir els nous casos que es detectin i aplicar les mesures necessàries per fer-hi front. S’atendrà a les persones afectades per comprovar que compleixen el confinament correctament i evitar nous rebrots a la ciutat.

També reforçaran la seva presència al carrer la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que juntament amb un equip d’educadors cívics, informaran a la ciutadania perquè compleixi amb les mesures d’higiene i seguretat indicades, com és l’ús de la mascareta o l’intent d’evitar trobades i aglomeracions al carrer.