Un dels espectacles itinerants que es van poder veure pel Corpus. Foto: Ajuntament

Semblava que el coronavirus deslluiria l’edició d’enguany del Corpus, però al final l’ha convertit en una de les festes majors més solidàries dels últims anys a la ciutat. Un concert amb un dels millors cartells que ha aconseguit reunir mai Cornellà va ser un dels actes principals d’aquesta festa del Corpus especial, que ha combinat les activitats en línia amb els actes al carrer.

Per evitar aglomeracions i poder mantenir les distàncies de seguretat en tot moment, la solució que es va trobar als espectacles al carrer va ser fer-los itinerants. D’aquesta manera, els veïns i veïnes que volien gaudir d’aquestes activitats no havien d’anar a un punt concret per fer-ho, sinó que era l’espectacle que es desplaçava pels diferents barris de la ciutat. Aquest sistema el van seguir concerts, batucades i espectacles infantils i familiars.

L’altra via per on es van poder seguir els diferents actes organitzats va ser a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, que van oferir activitats esportives, però també vermuts musicals maridats amb tapes fetes pels restaurants de la ciutat.

SAMARRETES AMB ACTITUD
Un dels espectacles en línia que van poder gaudir els cornellanencs i les cornellanenques va ser el Concert Solidari, que va comptar amb la participació d’Estopa. Diverses personalitats de la ciutat com Tony Aguilar, Jordi Évole o els germans David i Jose Muñoz es van voler unir per recaptar fons per a la Botiga Solidària de la ciutat, una entitat que amb la crisi social provocada per la Covid-19 ha notat un augment de la gent que demana ajuda a la ciutat.

Aquesta iniciativa va sumar 15.000 visualitzacions i va aconseguir sumar 2.500 euros.

També van recaptar fons per a la Botiga Solidària els impulsors de ‘Cornellà és una actitud’, una iniciativa que va néixer poques setmanes abans del Corpus i que es proposava vendre 1.500 samarretes durant la Festa Major. Finalment se’n van aconseguir vendre 3.500, a més de 800 mocadors, que van servir per recollir més de 30.000 euros que serviran per poder ajudar més gent que ho necessita.