El Castell de Cornellà, l’espai d’art Moritz i el Palau Mercader acullen les exposicions. Foto: Ajuntament

El novembre és el mes dels còmics a Cornellà i el coronavirus no ho ha aconseguit canviar, com sí que ha fet amb tantes altres coses. La 36a Mostra del Còmic ha tornat a omplir diferents espais de la ciutat amb les obres d’autors reconeguts i consagrats, però també amb els participants al concurs ‘Ciutat de Cornellà’, un bon aparador per al jovent que vol dedicar-se al món del còmic i del dibuix.

La guanyadora de l’edició d’enguany del concurs en categoria sènior és l’hospitalenca Catalina Ayora Estévez, per l’obra ‘L’home embruixat’. El seu còmic i els de la resta de guanyadors i finalistes de les diferents categories es poden veure a la sala d’exposicions del Castell de Cornellà fins al 29 de novembre.

Aquest espai també acull el Racó de l’Ivà, una col·lecció de dibuixos i il·lustracions que recorden el magnífic dibuixant, creador de personatges tan mítics com ‘Makinavaja’ o sèries com ‘Historias de la puta mili’. Les peces les han fet els guanyadors i guanyadores del premi Ivà, que reconeix els millors historietistes professionals i que aquest any, en la 27a edició, ha premiat a Josep Homs.

HOMENATGE SENTIT
Un dels grans dibuixants del país que va rebre el premi Ivà, en aquest cas durant la tercera edició el 1996, va ser Fer, l’historietista de Mollet recentment traspassat. Per homenatjar la seva figura i la seva obra, el Museu Palau Mercader acollirà, fins al 10 de gener, l’exposició ‘Fer. L’humor amable’, comissariada pel també dibuixant KAP i que compta amb el suport del Museu Abelló de Mollet.

La mostra recull la creació del ninotaire, que abasta des de les tires diàries que publicava al diari El Punt Avui des del 1987, fins a les creacions que va publicar a revistes com El Papus o El Jueves, que també va dirigir.

Una altra exposició recull l’obra de Jaime Martín, que l’any passat va rebre el Premi Ivà, a l’espai d’art Moritz del Centre Cultural Joan N. García-Nieto. Fins al 27 de novembre es pot veure la seva creació, amb títols com ‘Jamás tendré 20 años’, ‘Las guerras silenciosas’ o el més recent, ‘Siempre tendremos 20 años’.