Captura de vídeo. Foto: Twitter (@kny_Xk)

Els serveis jurídics de l’Ajuntament estan estudiant quin procediment ha de seguir el consistori per poder-se presentar com a acusació contra els cinc detinguts que hi va haver a la ciutat dissabte 25, després d’una baralla que va enfrontar, pels carrers de la ciutat, aficionats de l’Espanyol i de l’Athletic de Bilbao just abans del partit de lliga que havien de disputar aquests dos equips a l’RCDE Stadium el mateix dissabte a la una del migdia.

Després de passar a disposició judicial, els cinc detinguts per aquest enfrontament van sortir en llibertat, però el jutjat d’instrucció número 3 de la ciutat els acusa d’un delicte de “baralla tumultuària i lesions”, tal com recull l’ACN.

A més, la jutgessa que s’ha fet càrrec del cas els va imposar una ordre d’allunyament d’un quilòmetre a qualsevol camp de futbol, estadi o espai similar on jugui l’Athletic de Bilbao.

CORREDISSES PELS CARRERS
Vidres trencats i taules i cadires de les terrasses dels bars fetes malbé són el rastre que va deixar al barri de la Riera la baralla entre aficionats de l’Espanyol i de l’Athletic de Bilbao.

Alertats per la cridòria i els aldarulls del carrer, molts veïns i veïnes van sortir als balcons per veure què passava. Llavors va ser quan van poder presenciar l’escena davant de casa seva. Segons l’ACN, la baralla va acabar amb un ferit que els Serveis d’Emergència van traslladar a un centre hospitalari.

A les xarxes socials, alguns veïns i veïnes, així com entitats i partits, van denunciar la baralla i la situació que es genera al barri cada dia que els blanc-i-blaus disputen un partit al seu estadi.