El Citilab oferirà cursos presencials i obrirà un punt de suport presencial i en línia. Foto: Arxiu

El Citilab s’ha proposat trencar l’escletxa digital que allunya els més grans de les tecnologies. Per això, el centre impulsa nous cursos presencials per ajudar als adults a fer-les servir. L’objectiu és oferir coneixements teòrics i pràctics en competències digitals bàsiques.

Per als més inexperts, l’espai ofereix un curs d’iniciació per aprendre a fer anar l’ordinador i els mòbils. Serà un curs presencial que es farà a partir del 13 d’abril i que permetrà aprendre a navegar, a trobar informació i guardar-la i a crear documents o enviar correus electrònics.

ADAPTAR-SE A LA PANDÈMIA
Els cursos també volen oferir eines útils que s’han començat a fer servir molt durant el confinament. Es tracta de les videoconferències, un sistema que ha permès mantenir el contacte amb la família i els amics. També s’ha convertit en un element imprescindible per al teletreball. Per això, el Citilab n’oferirà cursos de dues hores per aprendre’n els elements bàsics.

Per altra banda, l’espai també ha posat en marxa un servei de consulta i suport. La idea és resoldre els dubtes que els usuaris puguin tenir amb les eines que els cursos els han ensenyat a fer servir. Per això, s’obrirà un espai de consulta presencial i un en línia per resoldre tots els dubtes que els usuaris puguin tenir. Així, el Citilab vol retallar la bretxa salarial entre els veïns i veïnes de Cornellà.