Una de les carrosses del Carnaval d’edicions passades. Foto: Ajuntament

El coronavirus ha trasbalsat les nostres vides de dalt a baix. L’última gran festa que vam poder celebrar sense restriccions, mascaretes, gel hidroalcohòlic ni distàncies va ser el carnaval de l’any passat. Aquest any, per mantenir la disbauxa i les disfresses que suposen aquesta festa, la tradició s’ha traslladat a les xarxes socials.

Des dels comptes de Cultura Cornellà o Què fer a Cornellà?, el Rei Carnestoltes està fent arribar les consignes perquè, tots aquells veïns i veïnes que ho vulguin, compleixin cada dia amb les seves lleis i trenquin amb la monotonia amb algun element curiós. A les quatre de la tarda es connecta per fer arribar les normes, com engalanar els balcons i les finestres.

Dimecres serà el torn de les comparses i el pregó del Rei Carnestoltes. A les vuit del vespre, a través dels instagrams de Cultura Cornellà, Què fer a Cornellà i del Museu Palau Mercader, es podrà seguir el pregó del Rei Carnestoltes i veure la seva arribada a la ciutat. L’endemà, dijous gras, serà el moment de les rues.

Aquest any, per evitar aglomeracions i mantenir la distància i les restriccions marcades per la pandèmia, les rues de Carnaval seran motoritzades. Dijous se’n faran dues, una durant el matí per la zona sud i una altra a la tarda per la zona nord. Finalment, dissabte serà el torn de la rua infantil, que recorrerà diversos carrers amb camions perquè tots aquells que ho vulguin puguin veure el Rei Carnestoltes.